Ararát
 
                                                                                       

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Amennyiben elnyerte tetszésedet honlapom, kérlek ajánlj a G+-on! Ezzel növeled látogatottságomat. Köszönöm!
 
© Adatvédelem / Copyright
Az oldal tartalma nagy részben saját készítésű. Engedély nélkül KÉRLEK, NE MÁSOLD! Saját alkotásaim megjelentetése más oldalakon engedély, illetve a szerző megjelölése nélkül lopás, kérlek, ne tedd! Köszönöm! NeMo
In this website are my own creations in generality. Please don't copy without my licence or without my questionning! Please if you take it in other website, write with: Made by NeMo. Thank You!
Copyright ˆˆˆ NeMo
Copyright ˆˆˆˆ dr Nemessányi Mária
 
Blog
Friss bejegyzések
2014.07.08. 23:26
 
TARTALOM / CONTENT
Köszönöm, hogy írtál bele!
Thanks for write me!

LELKEM LEGMÉLYÉBŐL

TARTALOM

TÉMÁK

 
Ennyien jártok ide
Indulás: 2005-04-02
 

 
NeMo-Blog az értékekről

Gratulálok, MÁV!

2014.07.08. 23:26, NeMo
Közlekedési hírek a Balaton északi partjáról

"Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy a Szegedről Budapestre tartó gyorsvonat 8 órát késik, mert az utasok lassan tolják. Megértésüket köszönjük! A menetjegyeket nem váltjuk vissza."

Ugye ismerős a vicc? Néhány évvel ezelőtt közkézen forgott, mobiltelefonról mobiltelefonra küldték, küldtük.

Csakhogy az a gond ezzel, hogy igazándiból nem is vicc!

Nos, pillanatnyilag Balatoni csúcsidőszak van, főszezon, ráadásul kánikula. Családommal amióta az eszemet tudom, Csopakon nyaralunk. Ez Budapesttől mintegy 120 km. Autónk nincs.
 
A MÁV meghirdetett menetrendje szerint a Balaton északi partján Budapest - Balatonfüred illetve Füred - Budapest viszonylatban naponta hét alkalommal jár a Katica nevű gyorsított személyvonat (értsd Székesfehérvárig gyors, majd csaknem minden állomáson megáll, így többek közt Csopakon is) ÁTSZÁLLÁS NÉLKÜL. Jó kis járat VOLT ez az elmúlt években, kényelmes, légkondicionált, diesel mozdonnyal, kultúrált körülményekkel. Ám úgy tűnik, csak VOLT. Múlt időben.
 
 
Persze, mehetnénk átszállással, így jóval több vonat állna rendelkezésre, csakhogy csomagokkal megrakva 2-3 hétre az ember nem szívesen cipekedik egik vonatról a másikra, főként nem Fehérváron, ahol a vágányok közt csak az aluljárón át lehet közlekedni, ráadásul még a vasutasok sem szokták tudni, melyik vágányról indul az a vonat, amelyre át kell szállni, hogy a célállomásra eljussunk. Intercity Csopakon nem áll meg, így szóba sem jöhet. Busszal kicsit cifrább az út, némi kerülővel jut el a Balatonig, a menetidő 3-3,5 óra, míg a vonat menetideje 1 órával kevesebb, durván 2,5 óra.
 
2014.07.04. péntek. Három gyermekünk (14-17-24 évesek) úgy döntött, visszautaznak Budapestre. Kiballagtunk hát Csopakon az állomásra, hogy a menetrend szerint 19:17-kor induló Katica vonathoz a gyerekeket elkísérjük. Megdöbbenve halljuk, amint a hangosbeszélő a következőket mondja be:
"Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy a Budapest Déli Pályaudvarról Balatonfüredre közlekedő gyorsított személyvonat előreláthatólag 60 percet késik. Megértésüket, és szíves türelmüket köszönjük."
35 fok árnyékban. Egészen biztosan hóakadályok zárják el az utat... bár felrémlik, hogy esetleg a szerelvényt az utasok lassan tolják. 70 perc késéssel a vonat meg is érkezett Pest felől. Ugyanennyi késéssel indult Füredről vissza, és az érkezésig sem dolgozott le ebből a tetemes hátrányból. 21:24 helyett 22:34-re ért be a Déli pályaudvarra. Ilyenkor már a Budapesti közlekedés sem igazán jó, így a gyerekeim írd és mondd, 23:30-ra értek haza. Ugye nem mindegy? Ha a vonat menetrend szerint közlekedik, kb este 10 órára otthon lettek volna. BRAVÓ!
 
Vajon az az egyszerű, kézenfekvő és logikus ötlet a MÁV forgalmi irányításánál senkinek sem jut eszébe, hogy ilyen esetekben Füredről egy másik szerelvényt is be lehetett volna állítani, és az egyszerűen és késés nélkül eljuthatott volna menetrend szerint Budapestre? Avagy ennyire kevés a szerelvény, netán a személyzet?
 
 
A következő Katicával kapcsolatos történet a mai napon (2014.07.07) zajlott. Férjemmel mi a hétvégét még Csopakon töltöttük, ma reggel a 9:17-es vonattal indultunk haza. Hála Istennek a vonat menetrend szerint megérkezik, azonban a szokásos szöveg után, hogy Füred felől éppen befut, a következő mondatot hallottuk: Székesfehérváron műszaki okok miatt a vonatról át kell szállni Budapest felé. Nesze nekünk közvetlen vonat! Nálam egy kb 15kg-os bőrönd és egy nem kevésbé súlyos hátizsák, a férjemnél hasonló mennyiségű holmi 3 csomagra elosztva. Ráadásul az sem mindegy, hogy itt felszállok, elhelyezem a csomagokat (már ha elférnek a csomagtartóban), kényelmesen elhelyezkedem és alszom egy kicsit Pestig, vagy közben majd csomagtartóról leemel, rohan, keres, átszáll, újra feldob a csomagtartóra... már ha egyáltalán lesz hely...
 
A slusszpoén Csajágnál következett. A Katicát ugyanis megállították egy ellenvonat kedvéért. Miután 22 perc után az ellenvonat végre elhaladt, azt hittük, hogy akkor végre elindulunk. Hát ne higgyék! A forgalmi irányítás jóvoltából még egy további ellenvonatot kellett megvárnunk, amely 8 perc múlva haladt el, vagyis pontosan 30 perc késést sikerült összeszedni.
 
Nekünk még hagyján... ám volt olyan utastárs, aki az ország másik végébe igyekezett, és csaknem sikerült lekésnie a családjával együtt a Székesfehérvári csatlakozást (a kényelmes 38 perces átszállási idő helyett pontosan 8 percük maradt meglelni a vonatot. Két kisebb, 6-8 éves gyermekkel utaztak és cipeltek vagy 8 csomagot)..
 
 
És akkor beszéljünk a hagyjánról:
Az idő ugye pénz?
Mennyit térít a MÁV utasonként és percenként vissza a menetjegy árából????
Talán ezt a tétet meg kéne javasolni, hogy ne legyen ilyen szervezetlen a szervezett közlekedés?
 
Hogyan engedheti meg magának egy szolgáltató, hogy az állítólag megtervezett menetrendjétől ilyen tetemesen eltérjen?
És hogyan engedheti meg magának azt, hogy egy közvetlen járatot átszállásos járattá tegyen?
A diesel mozdony itt is, ott is tud haladni, vagyis nincs indok az átszállási kötelezettségre.
Környezetkímélet? Ugyan már! Az elektromos áram megtermelése éppúgy környezetszennyező, legyen az hőerőmű, vagy atomerőmű, márpedig tudomásom szerint vizierőmű nálunk nem sűrűn terem (csak az északi szomszédoknak).
 
Egy kényelmes, jó szolgáltatást így lehet csapnivalóvá tenni!
 
Még valami: a Déli pályaudvaron még eltöltöttünk némi időt. Közben jónéhány vonatról érkezett információ a hangosbemondó felől. Az átlagos késés vonatonként 15-40 perc volt.
 
GRATULÁLOK, MÁV!
 
Őszintén örülnék, ha a MÁV részéről bármiféle visszajelzés érkezne, mert azt gondolom, ha hasonló iramban rontják le a saját szolgáltatásukat, az utazóközönségük jó részét sikeresen el fogják veszíteni!
 
NM
 
 
Kapcsolat
Values, Health, Toughts
Ha tetszik az oldal,
kérlek Regisztrálj! - 
If You like this website,
please registrate yourself!
 
FŐMENÜ-MAIN MENU
 

 
Ararát / hegy és legenda
Ararat / mountain and legend >>> 
 
LELKEM LEGMÉLYÉBŐL
 
Családom
 
PHOTO GALLERY
 
EGÉSZSÉG / HEALTH
 
HAZÁM - NEHÉZSÉGEK
 
Ünnep, hagyomány, hit
 
Gyereksarok / Corner to kids
 
Irodalmi linkgyűjtemény
 
Verselő (Koma) 
FIGYELEM: az oldal eladásra vár. Amennyiben nem talál vevőt a tulajdonos, 2016.12.31-ével törlésre kerül. Ez több ezer művészt érint, és több tízezer művet.
 
 
 
 
 
MUV.hu
 
Lányom honlapjai
TMNT - teknősökről mindenféle
FMA

MÁS WEBOLDALAIM
versek, gondolatok.
Harmónia - aneszteziológia, 
egészség és megőrzése 
Ép lélek és ép test összefügg.
Holisztikus gyógyítás

KEDVENC weboldalaim
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

IRODALOM - BIRODALOM
 
 
 
 
 
 

 Gyerekprogramok 
szervezésében segítő honlapok:
Kolibri családi színház
VI. Jókai tér 10
 
Marczibányi téri Művelődési Ház 
II. Marczibányi tér 5/A

 

 

 

 
 

 

 

 
 

Free PageRank Checker

MyStat - Az ingyenes webstatisztika

Link Exchange

StatCounter - Free Web Tracker and Counter

 
 
 
 
Hirweb.hu-Magyar Honlapok
 
Saját oldalaim Lányom portáljai
    
 
 
Bannercsere - oldalak
        MUV.hu
       
Életmód:
 
Az Araráttal kapcsolatban lévő kereső- és statisztikai oldalak  
  MyStat - Az ingyenes webstatisztika 
    
             DÍJAIM >>>
kreativ_blogger
   Magyar Honlap Linkek StatCounter - Free Web Tracker and Counter Free PageRank Checker
G-portál hírek
     
 

 

 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG