Ararát
 
                                                                                       

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Amennyiben elnyerte tetszésedet honlapom, kérlek ajánlj a G+-on! Ezzel növeled látogatottságomat. Köszönöm!
 
© Adatvédelem / Copyright
Az oldal tartalma nagy részben saját készítésű. Engedély nélkül KÉRLEK, NE MÁSOLD! Saját alkotásaim megjelentetése más oldalakon engedély, illetve a szerző megjelölése nélkül lopás, kérlek, ne tedd! Köszönöm! NeMo
In this website are my own creations in generality. Please don't copy without my licence or without my questionning! Please if you take it in other website, write with: Made by NeMo. Thank You!
Copyright ˆˆˆ NeMo
Copyright ˆˆˆˆ dr Nemessányi Mária
 
Blog
Friss bejegyzések
2014.07.08. 23:26
 
TARTALOM / CONTENT
Köszönöm, hogy írtál bele!
Thanks for write me!

LELKEM LEGMÉLYÉBŐL

TARTALOM

TÉMÁK

 
Ennyien jártok ide
Indulás: 2005-04-02
 

 
Állataink
ÁllatainkKéptárak: Súgó
Pézsmateknőseink

SPEEDY és YOUKINE

Foto: Nemessányi Éva

2014 decemberében költöztek hozzánk. Miért éppen teknősök, és miért éppen ez a fajta? Teknősök, mert legkisebbik lányom Tini Nindzsa Teknősök, vagyis TMNT rajongó. Évek óta szeretne saját teknősöket. Miért épp pézsmateknős? Nos, a lehetőségeket mérlegelve az összes fajta teknős meglehetősen sokáig él, és mellesleg meglehetős grandiózus méreteket tud elérni. A pézsmateknősök előnye, hogy mintegy 20 cm-esek kifejlett korukban. Ez még lakásban tartható méret. Nem szeretnék úgy járni, hogy túlnövik a rendelkezésre álló teret, és azon kapom magam, hogy nem tudom, hol szerezzek nekik élhető élőhelyet. Mert tóparton szabadon ereszteni sem a teknősnek, sem az ökológiai egyensúlynak nem feltétlenül tesz jót.

Nos, Speedy és Youkine rendkívül kedves kis lakók. Apró lábacskáikkal villámgyorsan tudnak közlekedni (természetesen, ha nem vigyázunk akár halálugrást is tudnának tenni a tenyerünkből a padlóig), hetente kétszer nagyokat úsznak a fürdőkádban, míg saját terráriumuk tisztítás alatt áll. Egyenlőre pontosan akkorák, mint amekkorának egy gyermektenyérben a képen látszanak :) Igazi egyéniségek, és higgyétek el, szelidíthetők!

Luca
Luca

Luca 2006-ban került otthonunkba. Jó néhány neve volt, míg megállapodott a nagylányom a Luca névnél. Sziámi keverék mivolta szépségén, gyönyörű mintázatán kívül rapszodikus természetében nyilvánul meg leginkább, amely a "simogassál már légyszi" kifejezésétől a "simogass de jól megkarmollak érte" mentalitásig változik. Leginkább tartózkodó, "hagyjálengembékén" magatartás jellemzi, majd letelepszik megszokott kedvenc alvóhelyei egyikére és jobb, ha csak gyönyörködünk benne, máskor azonban bújós, és ilyenkor a lábmelegítő funkció kapcsol be. Mármint Luca a lábmelegítő. :)

Jó egészségnek örvend, egérfogásban sem utolsó, ha a padlásról egy hívatlan vendég beszabadul.

Szemtelensége néha nem ismer határt, magam ilyenkor Lukréciának, vagy Lukrécia Borgiának nevezem :) Alapjában véve azonban tisztelettudó.

 Tovább a képtárhoz >>>

 

Robin
Robin

Robin 2010 től családunk tagja. Anyukája anyósomék hamisítatlan házimacskája, apja ismeretlen. Hosszú szőre nemes ősökre utal, de kideríthetetlen, hogy apai felmenője angora, ragdoll, vagy más egyéb hosszúszőrű fajta képviselője-e.

Ivartalanítása során derült ki, hogy nem kislány, hanem rejtett heréjű kisfiú... ez némiképp magyarázza önfejűségét :)

A legnyakatekertebb pozitúrákban érzi magát a legjobban, kedvenc alvóhelye az alig 8 cm széles radiátor.

Nevelhetetlenül szemtelen :)

Játékosságát felnőtt korára is megőrizte, dorombolása betölti a lakást, a legkisebb simogatásért is hálás. Igazi kényeztethető és kényeztetni való cicus.

Hiszed vagy sem, ő is szereti a Karácsonyt, egyik kedvenc foglalatossága a honlapszerkesztés, és vannak hihetetlen barátai :) Egy időben Nyuszi ketrecében aludt...

  

Tovább a képekhez >>>

 

Nyusz

Nyusz - Nikó

Ha megkérdeznéd, a gyerekeim milyen névre is keresztelték, nem tudnám megmondani. nekem Nyuszkó, Nyuszi, Nyusz, Nyuszogó. Na persze, megkérdezhetem, de Nikó nevét tényleg csak a lányim tudják :)
Igazából úgysem hallgat a nevére, viszont rettentő ideges, ha fogytán van a kaja. Ilyenkor minden hanghatást képes megragadni, csak hogy felhívja magára a figyelmet.
Robin cicával jó barátságba keveredtek. Nyáron egyszerűen imádja, ha fürdetjük, erre egy forró, negyven fok körüli szép napon ébredtünk rá. Előbb csak óvatosan fogtunk hozzá a dologhoz, a második, harmadik alkalommal azonban kiderült, ha a kádba tesszük, legszívesebben saját maga nyitná meg a vízcsapot :)
Fajtája: oroszlánfejű törpenyúl. Bundája selymes és hosszú, szeret velünk TV-t nézni, és ha akad vállalkozó kedvű, gyors lábú gazdi, nyáron néha kicsit a kertben is bóklászhat. No persze ez nem egészen ilyen egyszerű, ugyanis ő kicsit gyorsabb, mint bármelyikünk.
Kölyökként két nyuszi került hozzánk 2012-ben nyaggattak érte a lányaim. Sajnos Nyuszi társa alig 2 hétig élt nálunk. Nagyon szomorúak voltunk halálakor. Nyuszi így nyuszitárs nélkül maradt, Robin azonban igyekszik pótolni a társaságot, ha épp úri kedve tartja.

Tovább a képtárhoz >>>

 

Rozsdi
Rozsdi

1992-ben került hozzám 3 hónapos korában ez a hűséges, német juhász-staffordshire terrier keverék. Bánatomban felvidított, mindig megérezte a szomorúságomat. Igazi barát volt. Imádott utazni, és játékos kedvét egészen öreg koráig megőrizte. 2002-ben baleset érte, akkor komolyan azt hittem, el kell tőle búcsúznom, de rám cáfolt, felépült és még további 6 évet töltött velem. 16 évig kísért hűségesen.

Élt 1992-2008

Kertünkben alussza álmát. Béke legyen vele!

 

Vadóc
Vadóc

Ha jól számolom, 2003-ban került hozzánk, Budakesziről mentették a gyerekeim, ahol az éhhalál szélén, elhanyagolt állapotban leltek rá. Sok kedves emlék fűz hozzá, imádott hozzánk csapódni, ha a kertben tartózkodtunk. Legmulatságosabb az volt, amikor letelepedtem jógázni a tornaszőnyegemmel (egy kiszolgált hálózsák hivatott ezt a célt szolgálni), ő pedig minden egyes alkalommal megjelent, és a hálózsák szélére telepedve dorombolta végig a gyakorlataim nem kevés idejét. Néhány évvel ezelőtt egy nyaralásunk alkalmával eltűnt. Azóta sem tudjuk, ki szerette el, de időnként megjelent, csak épp már nem hallgatott a hívó szóra, és olyan félénken viselkedett, mintha soha nem szeretgettük, kényeztettük volna. Néhány hónappal ezelőtt kaptuk a hírt, Ő is örökre elszenderedett.

Élt 2003-2013

Tovább a képekhez >>>

 

Lucky

Lucky

2007 nyarán került hozzánk megkínozva, nyakán kb 30x5 cm-es sebbel. Gazdája láncra kötötte, ami gyakorlatilag beépült a bőrébe, csak műtéttel lehetett eltávolítani. Lányom megsajnálta, hazahozta, és mindnyájan nagyon megszerettük a kedves, hűséges jószágot, mégsem maradhatott nálunk. A társasház lakói úgy döntöttek, négy kutya nem fér el a tágas kertben... Hiába minden fórum és hirdetés, az interneten sem sikerült neki szerető gazdit találni, pedig megérdemelte volna.

A kutyus tehát menhelyre került... reményeim szerint jó gazdára talál, aki ugyanúgy szereti, mint ahogyan mi szerettük az alatt a közel 3 hónap alatt, amíg gondját viseltük. Sajnos könnyen belátható, hogy ez a jószág egy 2 négyzetméteres előszobában minden szándékunk ellenére nem maradhatott...

Tovább (more pictures) >>>

 

 

 
Kapcsolat
Values, Health, Toughts
Ha tetszik az oldal,
kérlek Regisztrálj! - 
If You like this website,
please registrate yourself!
 
FŐMENÜ-MAIN MENU
 

 
Ararát / hegy és legenda
Ararat / mountain and legend >>> 
 
LELKEM LEGMÉLYÉBŐL
 
Családom
 
PHOTO GALLERY
 
EGÉSZSÉG / HEALTH
 
HAZÁM - NEHÉZSÉGEK
 
Ünnep, hagyomány, hit
 
Gyereksarok / Corner to kids
 
Irodalmi linkgyűjtemény
 
Verselő (Koma) 
FIGYELEM: az oldal eladásra vár. Amennyiben nem talál vevőt a tulajdonos, 2016.12.31-ével törlésre kerül. Ez több ezer művészt érint, és több tízezer művet.
 
 
 
 
 
MUV.hu
 
Lányom honlapjai
TMNT - teknősökről mindenféle
FMA

MÁS WEBOLDALAIM
versek, gondolatok.
Harmónia - aneszteziológia, 
egészség és megőrzése 
Ép lélek és ép test összefügg.
Holisztikus gyógyítás

KEDVENC weboldalaim
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

IRODALOM - BIRODALOM
 
 
 
 
 
 

 Gyerekprogramok 
szervezésében segítő honlapok:
Kolibri családi színház
VI. Jókai tér 10
 
Marczibányi téri Művelődési Ház 
II. Marczibányi tér 5/A

 

 

 

 
 

 

 

 
 

Free PageRank Checker

MyStat - Az ingyenes webstatisztika

Link Exchange

StatCounter - Free Web Tracker and Counter

 
 
 
 
Hirweb.hu-Magyar Honlapok
 
Saját oldalaim Lányom portáljai
    
 
 
Bannercsere - oldalak
        MUV.hu
       
Életmód:
 
Az Araráttal kapcsolatban lévő kereső- és statisztikai oldalak  
  MyStat - Az ingyenes webstatisztika 
    
             DÍJAIM >>>
kreativ_blogger
   Magyar Honlap Linkek StatCounter - Free Web Tracker and Counter Free PageRank Checker
G-portál hírek
     
 

 

 

Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték